Skip to main content

Iedereen aan het dialect met Appie Hein’s nieuwe single “Marie Matinee”!

Omdat zijn omgeving maar bleef vragen wanneer hij eindelijk eens een nummer in het dialect zou gaan uitbrengen, is Appie nu eindelijk overstag gegaan!

Al 25 jaar zingt hij in het Nederlands, maar voor zijn nieuwe nummer heeft hij voor een aanstekelijke mengelmoes van Limburgs en Brabants dialect gekozen.

Met “Marie Matinee” brengt Appie zijn vijfde single uit onder het label van Rood-Hit-Blauw.

Met dit zelfgeschreven nummer blikt Appie op een humoristische manier terug naar de dansscholen van vroeger, waar altijd mensen aanwezig waren die eerst flink wat drank nodig hadden voordat ze zelf de dansvloer op gingen, maar er vervolgens nog niets van bakten.

Appie: ‘Iedereen kent die mensen wel, die eerst uren aan de bar moesten zitten drinken voordat ze een dansje durfden te maken. Ik heb daar uit mijn DJ-tijd mooie herinneringen aan! Ik heb me voor de melodie laten inspireren door het jaren 70-nummer ‘Ashes and diamonds’ van The Classics.

Roy Otters heeft op basis van deze ‘vlaaiensound’ een bewerking van de bestaande melodie gemaakt. Hierin hebben we bewust eens geen accordeon opgenomen, maar wél de heerlijke klanken van een ouderwets Hammondorgel.

In Café Partycentrum Bos in Overloon is door Roy een hele toepasselijke clip bij het nummer opgenomen. Voor mij een speciale locatie, omdat juist daar 25 jaar geleden mijn zangcarrière is gestart. Om de clip goed bij het nummer te laten passen zijn we in het café eerst lekker met elkaar gaan indrinken voordat we met de opnames zijn begonnen. Dat we vreselijk veel lol hebben gehad tijdens de opname is zeker zichtbaar!

Bij deze wil ik graag Roy Otters, Café Partycentrum Bos en Ronald Visch bedanken voor het

realiseren en uitbrengen van deze single.

​