Skip to main content

Jannes Uiterwijk, geboren op 16 maart 2001 (23) in Apeldoorn. Is opgegroeid in een gezin van 5. Jannes heeft een zoon van twee jaar oud die net zoals hem en als zijn vader ook Jannes heet en samen met zijn vriendin Mandy geniet hij volop van hun beiden. Van beroep is hij schilder en anders kan je hem altijd porren voor een potje voetbal of met elkaar voetballen kijken. 

Als kleine jongen vond Jannes het altijd erg leuk om mensen te entertainen. Vier jaar geleden is hij dan echt begonnen met zingen. Dit was vaak thuis in mijn café, maar ook bij familie en vrienden thuis zoals in mancave’s en bij vrienden in hun café’s. Dit maakte de mensen om mij heen super enthousiast en zeiden steeds vaker dat ik hier echt iets mee moest doen. 

Eén half jaar geleden heeft Jannes contact opgenomen met Roy Otters van ANRO Producties. Bij hem heeft hij zijn eerste nummer opgenomen “Dans de hele nacht met mij”.
Het liedje is van oorsprong van mijn neef Bouke Scholten, wel bekend van het TV programma The Tribute: Battle of the Bands. Met zijn band Bouke & The ElvisMatters Band won hij de zangwedstrijd.

Samen met Roy heeft Jannes na 13 jaar dit fantastische lied eigen gemaakt. Het nummer heeft een totaal nieuwe versie gekregen in het jasje van Jannes met voornamelijk veel accordeon erin (Jannes zijn favoriete muziekinstrument, die hij helaas niet zelf kan bespelen). Samen met Roy & Robbie Kee heeft zijn videoclip opgenomen. De videoclip is opgenomen in meerdere delen, onder andere in Jannes zijn eigen café thuis, waarbij ook zijn familie en vrienden te zien zijn. Zijn geliefde Mandy is ook te zien in zijn videoclip. Deze beelden zijn opgenomen op het strandje. 

Binnenkort gaat Jannes samen met Roy Otters zijn tweede nummer schrijven! Dit nummer gaat hij weer opnemen bij Roy Otters (ANRO Producties). Eerst horen jullie zijn eerste nummer “Dans de hele nacht met mij” die op vrijdag 11 oktober 2024 in première gaat! Zijn volgende single blijft nog een verassing. 

Jannes hoopt in Nederland maar vooral in Apeldoorn het Nederlandstalige muziek weer in leven te brengen. Hij is van plan om in de toekomst veel van zich te laten horen en ergens te staan waar familieleden van mij nu ook zijn, net zoals zijn neef Bouke maar ook zijn neef, Volkszanger Jannes, van de single “Laat de zon maar schijnen / Zie die ster”. Die bereikte in 2007 de eerste plaats in de Single Top 100. 

Jannes zijn dank gaat uit naar zijn ouders, vriendin Mandy, broer Simon, neefje Lorenzo, goed vriend Sven, Roy Otters & Robbie Kee.
Dit zijn de mensen in het bijzonder die hem het meeste steunen in de stappen die hij nu maakt om een mooie muziek carrière op te kunnen bouwen.

Met dank aan: Annerike van de Straat

​